Vanliga frågor

 

När och var får vi våra nummerlappar?
Nummerlappar hämtas på Lustigsgården, Mårsåkersvägen 2 i Rättvik, fredag 15 maj kl 18-19 eller på startområdet på IK Jarl 16 maj kl 8:30-9:30.

 

Går det att byta namn på laget?
Namnbyte av deltagare eller lagnamn kan göras genom kontakt med hello@rattviksjakten.se

 

Kan laget dela upp sig?
Nej, laget måste hålla ihop under hela tävlingen. Max 30 meter ifrån varandra. (Gäller ej vid aktivitetskontrollerna)

 

Vilken utrustning behöver jag?
Cykel och cykelhjälm är ett krav. Mountainbike är att föredra då många kontroller är belägna längs skogsstigar. Men en hel del kontroller når man längs asfalt- och grusvägar så andra cykeltyper går också bra. Elcyklar är ej tillåtna. Första förband, vattenflaska och en extra innerslag är bra att ha med sig. All övrig utrustning som kan behövas vid vissa kontroller håller vi med.

 

Ska jag ha löparskor eller cykelskor?
Det är bara korta sträckor som du ibland kan välja att lämna cykeln och ta dig till fots, så jag skulle föredra cykelskor om du har det, då det i huvudsak är cykling. Vanliga skor går också bra.

 

Finns det omklädningsrum och dusch?
Omklädningsrum och duschmöjligheter finns vid IK Jarl. De står öppna 08:00-16:30 under tävlingsdagen. Även cykeltvätt finns tillgänglig.

 

Finns det parkering vid IK Jarl?
Ja, det finns gratis parkering både vid IK Jarl och rakt över gatan vid bandyarenan.

 

Kan barn vara med?
Ja, barn från 10 år och uppåt kan vara med men måste tävla i lag med någon vuxen.

 

Får man en karta per person i laget?
Ni får två kartor per lag, en i vattentåligt papper och en i vanligt papper. Åskådarkartor finns även att köpa i cafeterian efter starten.

 

Behöver jag en försäkring?
Deltagande sker på egen risk. Rättviksjakten innehar en ansvarsförsäkring men alla deltagare rekommenderas att ha en egen olycksfallsförsäkring.

 

Finns det några vätskekontroller?
Eftersom det inte är någon utvald väg ni åker så har vi inga organiserade mat- eller vätskekontroller. Men vid många av kontrollerna finns möjlighet till att fylla på vatten. Vid start- och målområdet finns det en cafeteria med bland annat kaffe, te, smörgåsar, dryck. Betalning sker kontant eller med Swish, ej kort.

 

Kan jag avboka?
Inbetald anmälningsavgift återbetalas inte ej, vi rekommenderar Folksams försäkring Startklar www.startklar.nu.

Om loppet av extra ordinära skäl (som vi inte rår över) behöver ställas in återbetalas 80% av anmälningsavgiften.

 

Har ni något boende ni rekommenderar?
Lustigsgården B&B har plats för både dig och din cykel. Personligt inredda rum plus en cykelverkstad. Där kan du även låsa in din cykel över natten. Se lustigsgarden.se för bokning eller ring 0248-10039 uppge kod Rättviksjakten så får du 10% rabatt.

För alternativa boenden se www.visitrattvik.se

 

Övrigt
Ett foto och filmteam kommer att dokumentera dagen. Ange om du inte vill vara med på foto eller film. I och med anmälan har ni godkänt att ert namn publiceras på hemsidan, på startlista samt i resultatlistan. Vi använder foton från dagen i vår marknadsföring och sociala medier.

 

 

 

Tveka inte att höra av er om ni har några frågor eller funderingar på hello@rattviksjakten.se