Vanliga frågor

 

Har ni något boende ni rekommenderar?
Hotell Lerdalshöjden har tagit fram ett erbjudande för er. Läs mer och boka här

I Rättvik finns även många andra trevliga boendeanläggningar, se www.visitrattvik.se

 

Kommer det vara bankett på kvällen?

Eftersom vi fyller 10 år i år kommer vi att ha en bankett på Hotel Lerdalshöjden på kvällen. Läs mer och boka här

 

När och var får vi våra nummerlappar?
Nummerlappar hämtas på startområdet på IK Jarl i Rättvik, fredag 17 maj kl 17-19:00 eller innan start den 18 maj kl 8:00-9:30.

 

När och var får vi kartan?

Kartan får ni efter startskottet kl 10. En deltagare per lag hämtar kartorna som är upphängda på startområdet. Ni får en karta per deltagare, en i vattentåligt papper och den/de andra i vanligt papper. Åskådarkartor finns även att köpa för 30 kr efter starten.

 

Hur ser kartan ut?

Kartan är olika för varje år, men är alltid i skala 1:50.000. Alla kontroller är utmarkerade på kartan. De är numrerade och angivet hur många poäng varje kontroll är värd. De kontroller som har någon aktivitet är röda och de är även värda lite mer poäng.

 

Hur får vi våra poäng?
Ni skannar QR-koder vid kontrollerna med era mobiler och får därmed era poäng. Selfcheck har hjälpt oss att digtalisera Rättviksjakten. Alla lagledare, den som anmäler laget, får info på mailen med inlogg och instruktion när det närmar sig tävlingsdagen. 

 

Vad händer om man inte hinner i mål till kl 15:00?

Ni måste vara i mål kl 15:00 annars blir det poängavdrag med 5000 poäng och kommer man senare än 15:05 är laget diskvalificerat. Så håll koll på tiden!

 

Måste man vara vältränad för att vara med?

Nej, eftersom ni själva bestämmer vilka kontroller ni vill ta bestämmer ni själva hur långt ni vill cykla. Visst finns det de som går all-in och kör järnet, men även dem som har med sig lite picknick och bara har en kul dag med sitt lag. Det är det som är det fina med Rättviksjakten, den är för alla som vill ha en kul dag!

 

Går det att byta namn på laget eller deltagare?
Namnbyte av deltagare eller lagnamn kan göras genom att du mailar oss på hello@rattviksjakten.se Detsamma gäller om ni behöver ändra antalet i laget, från 2 till 3 eller tvärtom.

 

Kan laget dela upp sig?
Nej, laget måste hålla ihop under hela tävlingen. Max 30 meter ifrån varandra. (Gäller ej vid aktivitetskontrollerna)

 

Vilken utrustning behöver jag?
Cykel och cykelhjälm är ett krav. Mountainbike är att föredra då många kontroller är belägna längs skogsstigar. Men en hel del kontroller når man längs asfalt- och grusvägar så andra cykeltyper går också bra. Elcyklar är ej tillåtna. Första förband, vattenflaska och en extra innerslag är bra att ha med sig. Övrig utrustning som kan behövas vid vissa av aktivitetskontrollerna håller vi med.

 

Ska jag ha löparskor eller cykelskor?
Vanliga skor går självklart bra. Men om du väljer mellan cykelskor eller löparskor så jag skulle föredra cykelskor, då det i huvudsak är cykling.  Det är bara korta sträckor som du ibland kan välja att lämna cykeln och ta dig till fots, 

 

Finns det omklädningsrum och dusch?
Omklädningsrum och duschmöjligheter finns vid IK Jarl. De står öppna 08:00-16:00 under tävlingsdagen. Men vi uppmanar att de som kan byter om och duschar hemma. Även cykeltvätt finns tillgänglig på området.

 

Är det någon prisutdelning?

Självklart! Vi siktar på att ha den ca kl 15:20. Vi delar ut pris till 1:an, 2:an och 3:an. Sedan lottar vi även ut lite olika priser, som till bästa lagnamn och lite andra kul anledningar. Så även om du inte hamnar på prispallen finns chans till pris. Det krävs dock att du är på plats vid prisutdelningen för att få pris.

Vi delar även ut ett pris för bästa foto. Använd #rättviksjakten och #rättviksjakten2024 för att deltaga.

 

Finns det parkering?
Ja, det finns gratis parkering både vid IK Jarl och rakt över gatan vid Rättvik arena.

 

Kan barn vara med?
Ja, barn från 10 år och uppåt kan vara med, men måste tävla i lag med någon vuxen.

 

Behöver jag en försäkring?
Deltagande sker på egen risk. Rättviksjakten innehar en ansvarsförsäkring men alla deltagare rekommenderas att ha en egen olycksfallsförsäkring.

 

Finns det några vätskekontroller?
Eftersom det inte är någon utvald väg ni åker så har vi inga organiserade mat- eller vätskekontroller. Men vid många av kontrollerna finns möjlighet till att fylla på vatten. Vid start- och målområdet finns det en cafeteria med bland annat kaffe, te, smörgåsar, dryck. Den håller öppet kl 8:30 – 10:30 och 14:00 -16:00. Betalning sker med Swish, ej kort.

 

Kan jag avboka?
Inbetald anmälningsavgift återbetalas inte ej, vi rekommenderar Folksams försäkring Startklar www.startklar.nu

Om loppet av extra ordinära skäl (som vi inte rår över) behöver ställas in återbetalas 80% av anmälningsavgiften.

 

Övrigt
Ett foto och filmteam kommer att dokumentera dagen. Ange om du inte vill vara med på foto eller film. I och med anmälan har ni godkänt att ert namn publiceras på hemsidan, på startlista samt i resultatlistan. Vi använder foton från dagen i vår marknadsföring och sociala medier.

 

Tveka inte att höra av er om ni har några frågor eller funderingar på hello@rattviksjakten.se

Varmt välkomna till en kul dag i de vackra Rättviksskogarna!