Om tävlingen

Rättviksjakten är ett motionslopp i form av en poängjakt där ni tävlar i lag om två eller tre personer. Tävlingen har ingen utmarkerad bana, utan ni gör era egna strategiska vägval. Med hjälp av cykel, karta och ibland lite mod gäller det att ta upp jakten för att samla ihop så många poäng som möjligt och dessutom hinna i mål i tid! Laget måste hålla ihop under hela tävlingen och får inte vara mer än 30 meter ifrån varandra.

 

Ni lägger själva er nivå så både den erfarne och den oerfarne cyklisten kan deltaga. Barn från 10 år och uppåt är välkomna, men måste då vara i lag med någon vuxen. Ni kan tävla i två- eller tremannalag. Tävlingsområdet bjuder på allt från slingrande skogsstigar, landsväg genom skog och öppna landskap, några rejäla stigningar till hänförande utsikt.

 

När startskottet går får varje lag årets karta med ca 60 kontroller utmarkerade. Kartan är olika för varje år. Vid en del utvalda kontroller finns en uppgift att lösa eller en aktivitet att utföra. Kontrollerna är olika mycket värda och ju svårare uppdrag desto högre värde. Vid vissa kontroller kan ni behöva lämna cykeln och ta er sista biten till fots eller annat hänvisat transportmedel. Det finns fler kontroller än det är möjligt att hinna med, så ni måste lägga upp en strategi för att komma i mål i tid med så många poäng som möjligt.

Ni skannar QR-koder med mobilen för att få era poäng vid kontrollerna. Alla lagledare, dvs den som anmäler laget, får ett mail med instruktion om hur detta går till. 

Start: kl 10:00 vid IK Jarl-stadion i Rättvik

Mål: Senast kl 15:00 vid IK Jarl-stadion. Sker målgång efter kl 15:00 blir det 5000 poäng i avdrag. Kommer laget senare än 15:05 är laget diskvalificerat.

Prisutdelning sker ca kl 15:30 vid IK Jarl. Omklädningsrum och duschmöjligheter finns på plats. De står öppna 08:00-16:00 under tävlingsdagen, men vi uppmanar de som kan att byta om och duscha hemma. Även cykeltvätt finns tillgänglig. Det finns möjlighet att köpa kaffe/te, dryck, smörgås, snacks efter målgång.